PKN
PKN Kerken Nijega - Opeinde - de Tike
 
Pastorale zorg Pastorale zorg
Even voorstellenIk ben Gerard Venhuizen. Met mijn echtgenote Gonnie Venhuizen – van der Bijl woon ik in de voormalige pastorie van de Gereformeerde kerk te Nijensleek. Deze riante woning hebben we in 2005 gekocht. Toen kwamen we er met 4 van onze 6 kinderen wonen. Nu zijn bijna alle kinderen uitgevlogen.
Ik ben afgestudeerd in de landbouw en de theologie. Na de kerkelijk examens heb ik in verschillende gemeentes als predikant gewerkt. De laatste gemeente was Nijensleek – Vledder, waar ik het proces naar een federatie mocht begeleiden.
Mijn hart ligt bij het pastoraat. Pastoraat is voor mij: “Met mensen meelopen, luisteren naar hun levensverhaal, samen zoeken naar een weg, die begaanbaar is”.  De inspirerende factor in het pastoraat is voor mij het evangelie van Jezus Christus.
Mijn leven staat in het teken van leren. Leren houdt mij lenig en alert. Voor verdieping van het pastoraat heb ik o.a. de cursus Klinisch Pastorale Vorming gevolgd. Momenteel volg ik de Geaccrediteerde Basisopleiding Mediation. (Opleiding voor mediator). Hiermee hoop ik  mensen met conflicten beter te kunnen bijstaan.
In 2014 ben ik begonnen met mijn praktijk: Trust. Praktijk voor bemiddeling en begeleiding. Via deze praktijk heeft uw kerkenraad mij gevraagd voor het pastorale werk in uw gemeente. Dit stukje “even voorstellen” is mijn eerste stap op de weg met uw gemeente.

Meer informatie kunt u vinden op: www.praktijk-trust.nl

Met vriendelijke groet,
 
Ds. Gerard Venhuizen.
Telefonische contacturen: 13.00 uur – 14.00 uur en 18.30 uur – 19.30 uur (ma t/m vr)
Voor spoedeisende zaken kunt u altijd bellen: 0521 – 381732
 
terug
 
 

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 20-09-2020 om 09.30
Gez. Startzondag
Thema: “Het goede leven: groeien als een boom”.
meer details

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 27-09-2020 om 09.30
meer details

Kledinginzameling Roemeniƫ
datum en tijdstip 03-10-2020 om 11.00 uur
meer details

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 04-10-2020 om 09.30
SOW-dienst meer details

 
Stichting Werkgroep Roemenie

De Stichting Werkgroep Roemenië is een interkerkelijke werkgroep die als doel heeft het verlenen van hulp aan kansarme kinderen en hulpbehoevende gezinnen in de regio Timisoara, Roemenië. De laatste nieuwsbrief leest u hier.
http://www.werkgroeproemenie.com.
 
Kerkdienst beluisteren

Onze kerkdiensten zijn ook te beluisteren via internet. meer
 
Opmerkingen over deze website?
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neemt u dan a.u.b. contact op met de webmaster.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.