PKN
PKN Kerken Nijega - Opeinde - de Tike
 
Kindernevendienst

Kindernevendienst
“Maar wat houdt het precies in om leiding te zijn bij de kindernevendienst?” hoor ik u denken...

We werken met het boek ‘Vertel het maar’ waarin voor elke week en elke groep een verhaal kant en klaar staat beschreven. Daarbij staan vragen en suggesties die je als leiding kunt gebruiken om het verhaal met de kinderen te bespreken. Na het verhaal en de bespreking hebben we meestal nog wel tijd om ook een verwerking te maken met de kinderen; een knutselwerkje of een rebus of een kleurplaat. Ook hiervan staan verschillende voorbeelden in het boek die eenvoudig gekopieerd kunnen worden en ook geschikt zijn om iets meer mee te doen voor wie dat leuk vindt. De leiding is in principe ingedeeld in vaste koppels die eens per vier weken ‘dienst’ heeft en waarbij de jongste groep nu ook al gebruik maakt van assistentes die zelf nog geen belijdenis hebben gedaan.

Elk jaar hebben we een aantal projecten waar we op inschrijven, iedereen schrijft in principe in voor één project per jaar. In groepen van 3 of 4 mensen bereiden we dan zo’n project voor. De vergaderingen zijn ook geen reden om niet mee te doen, we vergaderen  4 of 5 keer per jaar, meestal ruim voor de start van een nieuw project zodat we daar extra aandacht aan kunnen besteden.

Om extra aandacht te vragen voor onze zoektocht doen we hierbij een oproep om nieuwe leiding te werven maar wilt u eerder informatie dan kan dat nu ook al bij één van de leiding die u elke zondagochtend met de kinderen de kerk uit ziet gaan of bij het bestuur.

Een hartelijke groet van het bestuur van de kindernevendienst.

Contactpersonen:
Voorzitter: M. Walda - Brinksma (0512-371030)
Email: kindernevendienstgk@pkn-not.nl
 
terug
 
 

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 25-10-2020 om 09.30
Zendingsdienst
Nationale bijbelzondag
meer details

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 01-11-2020 om 09.30
SOW-dienst.
Voorbereiding Heilig Avondmaal
meer details

Kerkdienst Nijega
datum en tijdstip 04-11-2020 om 19.30
Dankstond meer details

Kledinginzameling Roemeniƫ
datum en tijdstip 07-11-2020 om 11.00 uur
meer details

 
Stichting Werkgroep Roemenie

De Stichting Werkgroep Roemenië is een interkerkelijke werkgroep die als doel heeft het verlenen van hulp aan kansarme kinderen en hulpbehoevende gezinnen in de regio Timisoara, Roemenië. De laatste nieuwsbrief leest u hier.
http://www.werkgroeproemenie.com.
 
Kerkdienst beluisteren

Onze kerkdiensten zijn ook te beluisteren via internet. meer
 
Opmerkingen over deze website?
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neemt u dan a.u.b. contact op met de webmaster.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.