zo 6 sep 2020  om 09.30
Organist: Riemke Dijkstra

Collecte: Diaconie
Project 10 27 Opvangcentrum verslaafden Mexico

Project 10 27 opvangcentrum verslaafden in Mexico.
Met hulp van de GZB is in 2009 in het zuiden van Mexico een christelijk afkickcentrum opgericht: Centro Shalom. In tien jaar tijd zijn hier meer dan 700 mannen opgevangen en afgekickt van hun verslaving en hebben zij een nieuwe kans gekregen.
Alcoholverslaving is volksvijand nummer één in Mexico: het heeft een negatieve impact op vele gezinnen. Veel kinderen lopen trauma’s op door verwaarlozing en mishandeling door hun ouders die alcoholverslaafd zijn. Meer dan de helft van het aantal verkeersdoden is aan alcohol gerelateerd.
Daarnaast komen veel Mexicaanse jongeren in aanraking met drugs. De kerk zag de nood en heeft daarom Centro Shalom opgericht, het eerste christelijke opvangcentrum voor verslaafden in het zuiden van Mexico. De hulp die het centrum biedt is gebaseerd op bijbelse principes. Centro Shalom is een plek waar de liefde vertaald wordt in daden. Verslaafden krijgen een tweede kans. Centro Shalom is een plek van Hoop! Het verhaal van… Mijn naam is Mario Angel Caballero de Leon, ik ben 46 jaar oud. Ik ben gescheiden en heb twee kinderen die bij hun oma wonen. Op mijn 20 ben ik begonnen met alcohol, gewoon om het eens te proberen. Ik dacht eerst dat ik er wel controle over had, maar meer en meer kreeg de drank mij in zijn macht. Ik voelde me gevangen. Meerdere keren heb ik geprobeerd af te kicken in centra van de overheid, maar het was onmogelijk omdat daar de belangrijkste pijlers van het afkickprogramma bestaan uit

geestelijk en lichamelijk misbruik. Inmiddels was ik door mijn verslaving mijn werk en familie kwijtgeraakt. Toen kwam ik terecht bij Centro Shalom en heb ik de Heere leren kennen. Ik heb geleerd om het contact met mijn familie te herstellen en om goed voor mezelf te zorgen. Ik ga werk zoeken, school afmaken en ik wil dicht bij mijn gezin zijn.Ik ben dankbaar voor wat de mensen van Centro Shalom voor mij gedaan hebben. Zij hebben me geholpen om mijn verslaving te boven te komen. Ik weet nu dat ik het alleen van God mag verwachten, Hij laat mij leven.

De gezamenlijke diaconieën bevelen deze collecte van harte bij u aan.

datum en tijdstip 20-09-2020 om 09.30
Gez. Startzondag
Thema: “Het goede leven: groeien als een boom”.

datum en tijdstip 27-09-2020 om 09.30

Kledinginzameling Roemeniƫ