PKN
PKN Kerken Nijega - Opeinde - de Tike
 
WELKOM WELKOM
Welkom op de site van de Gereformeerde Kerk Nijega, Opeinde en De Tike en de Hervormde Gemeente van Opeinde, Nijega en De Tike.

U vindt op deze website informatie over de twee kerkelijke gemeenten in de dorpen Opeinde, Nijega en De Tike, nl. de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
 
Advent 2020 Advent 2020
Adventsproject 2020 van Kerk in Actie: Het Goede Leven.  Bloeien in Gods Licht.

Wat is het Goede Leven? Wat goed is zal voor ieder mens anders zijn. De adventsperiode doet ons beseffen dat de plaats waar je wiegje of kribbe heeft gestaan, wel bepalend is voor je levenskansen, maar dat het niet alles zegt. Of je nu in de Oekraïne, Indonesië, of Nederland geboren bent, het gaat erom dat je tot bloei kunt komen. De geboorte van Jezus laat ons zien dat wie in Gods huis geplant is, kan bloeien in Gods Licht.

 
lees meer »
 
Opgave kerkdiensten Gereformeerde Kerk Opgave kerkdiensten Gereformeerde Kerk
Omdat we voorlopig maar met 30 mensen naar de kerkdienst kunnen, werken we met een aanmeldsysteem. Gemeenteleden kunnen zich aanmelden bij Abel Brandsma via het mailadres: abelbrandsma@hotmail.nl. Als we boven de 30 bezoekers komen, krijgen mensen hiervan bericht en mogen ze de volgende zondag naar de kerk. Aanmelden kan tot en met de donderdag voor de betreffende zondag.
 
BERICHT VAN DE HERVORMDE GEMEENTE BERICHT VAN DE HERVORMDE GEMEENTE
UPDATE 20 juni 2020:

Uit de kerkenraad

De kerkenraad heeft besloten om met ingang van juli weer kerkdiensten te gaan houden. Om de regels in acht te kunnen nemen – met name de anderhalve meter regel – komen wij uit op ongeveer 40 beschikbare plaatsen. Dit aantal is ‘om en nabij’ vanwege het feit dat (echt)paren en gezinnen wel bij elkaar mogen zitten en er dan iets meer mensen in het gebouw kunnen.

Naast deze regel zijn er de andere hygiëne regels zoals die ook bekend zijn voor andere plaatsen en gebouwen. Deze staan bij de ingang van de kerk vermeld. Er zal een coördinator aanwezig zijn die een en ander begeleidt.
Wie de dienst wil bezoeken meldt zich aan. Hiervoor is een speciaal mailadres beschikbaar: HGont2020@gmail.com
Wie geen mail gebruikt of een ander kan vragen om zich via de mail aan te melden mag bellen naar 371525 (pastorie). De beschikbare plaatsen worden op volgorde van binnenkomst van de aanmelding ingeroosterd. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn dan krijgt u daarvan bericht.
Kortom: wie geen bericht krijgt, kan komen; als er geen plaats meer is, krijgt u bericht.
Voor wie er geen plaats is, geldt: uw aanmelding schuift door naar de volgende week en dan staat u bovenaan de lijst zodat er zeker plaats voor u is.
Wie echter die volgende week geen gebruik wil maken van de reservering laat dat even weten via het mailadres HGont2020@gmail.com of tel. 371525 (pastorie). Dan kan uw plaats aan een ander gegeven worden.
De aanmelding gaat per week en u kunt dus niet reserveren voor een bepaalde zondag.

 
Intentieverklaring naar samen op weg Intentieverklaring naar samen op weg
Meer foto`s in het fotoalbum.
 
 

Kledinginzameling Roemenië
datum en tijdstip 05-12-2020 om 11.00 uur
meer details

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 06-12-2020 om 09.30
SOW-dienst meer details

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 13-12-2020 om 09.30
meer details

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 20-12-2020 om 09.30
meer details

 
Kerkdienst online

Onze kerkdiensten zijn ook te beluisteren en te bekijken via internet. meer
 
Stichting Werkgroep Roemenie

De Stichting Werkgroep Roemenië is een interkerkelijke werkgroep die als doel heeft het verlenen van hulp aan kansarme kinderen en hulpbehoevende gezinnen in de regio Timisoara, Roemenië. De laatste nieuwsbrief leest u hier.
http://www.werkgroeproemenie.com.
 
Opmerkingen over deze website?
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neemt u dan a.u.b. contact op met de webmaster.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.