Adres gegevens

Geref. kerk Nijega Opeide De Tike
Adres gegevens

Welkom bij de Gereformeerde Kerk van Nijega - Opeinde - De Tike.

KERKELIJK CENTRUM:
Kommisjewei 184, 9218 PJ Opeinde
telefoon nummer: 0512-372189

Iedere zondag om 09.30 uur is er een eredienst.

lees meer ยป

Welkom bij de Gereformeerde Kerk van Nijega - Opeinde - De Tike. Welkom bij de Gereformeerde Kerk van Nijega - Opeinde - De Tike.

Welkom op de website van de Gereformeerde Kerk. Wij hopen u met deze website een goed beeld te geven van wie wij met elkaar zijn en waar wij met elkaar aan werken. Want dat wil ook onze website duidelijk maken: wij zijn samen kerk.

Samen verbonden in de naam van onze Heer, Jezus Christus.

Historie Historie

Op vrijdagmiddag 13 maart 1891 (op de biddag voor gewas) werd de Christelijk Gereformeerde kerk van Opeinde-Nijega geïnstitutioneerd door dominee F. ten Hoor uit Rottevalle. Als nieuwe kerkgemeenschap waren we geen afsplitsing van de Hervormde kerk, maar van de (Chr.) Gereformeerde kerk te Oudega.

Op het moment van de stichting hadden we nog geen eigen kerkgebouw, maar de gemeenteleden  kwamen bijeen in een oude boerderij die later werd omgebouwd tot kosterswoning met vergaderruimte.

De eerste predikant van onze Gemeente - dominee S. de Jager - deed zijn intrede op 29 november 1891 in het nieuwe, eigen kerkgebouw.

Naar een Synodebesluit in 1892 kregen alle kerken met bovengenoemde naam als definitieve naamgeving: Gereformeerde kerk.

Vanaf het begin waren bij de genoemde kerk enkele gezinnen uit de Tike betrokken, maar pas op 1 april 1975 werd “De Tike” officieel aan de kerkelijke naam toegevoegd; het wordt dan de

Gereformeerde Kerk van Nijega-Opeinde-De Tike.

Voor meer informatie klik op GereformeerdeKerken.Info

Kerkdienst Geref. Kerk Opeinde
datum en tijdstip 16-12-2018 om 09.30 uur
3e Adventszondag
koffiedrinken

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 16-12-2018 om 09.30 uur
3e Advent

Kerstviering Vrouwengroep Herv. Gem.
datum en tijdstip 17-12-2018 om 18.00 uur ??